Újabb 4 tipp a jó Youtube videóért!


Már ezelőtt hoztunk 4 tippet a jobb Youtube videókohoz, most viszont megdobunk még 4 trükkel, úgyhogy ha nem láttad az előző cikket IDE kattintva tudod elolvasni.

Kezdjünk is neki!

1. Nem listázott

Miután feltöltötted a YouTube videódat vedd ki a listázásból. Vagyis csak annak jelenjen meg, akik ismerik a hivatkozását.

A videó linkjét pedig küld el a barátaidnak, a VIP ügyfeleknek, a hírlevél feliratkozóidnak és a Facebook követõidnek. Biztasd õket, hogy nézzék meg mielõtt nyilvánossá válik és mondják el a véleményüket.

24 óra múlva pedig tedd nyilvánossá a videót. Ezzel a módszerrel szinte azonnal a találati lista élére fogsz repülni, hiszen már valódi megtekintéseid voltak.


2. Linkeld a videódat

Ahogy a honlapodnak, a videódnak is szüksége van linkekre. Ezért tedd bele a blogodba a videód linkjét, kerüljön fel a honlapodra és értelmes fórum hozzászólásokba.

A videókat nem csak linkelni lehet, hanem beágyazni (embed) honlapokba. Ezért, ha írsz egy cikket, akkor mindenképpen illeszd bele a kapcsolódó videót is. Ez nem csak a videód népszerûségét fogja növelni, de a cikk is jobb helyezést kap a Google találati listán.

Ne felejtsd el a videót megosztani a Facebook és a Google+ oldaladon is. Nem csak újabb értékes linket fog jelenti a videód számára, de minden egyes like, megosztás vagy kommentelés tovább növeli a videód hatékonyságát és értékét.


3. Motiváld a nézõt is

Minden egyes módszer csak akkor hatásos, ha videód értékes és az emberek valóban megnézik. Ezért nagyon fontos, hogyan építed fel a mondanivalódat.

Tapasztalatok alapján az a videó a leghatékonyabb, aminek az elején elhangzik az ígéret, de mielõtt elmondaná a vágyott információt még elmondja mindazt amit mondani akar. A mondandóban el van rejtve egy újabb ígéret, hogy miután az elsõt kielégítette még mindig ott legyen a vágyott második.

Pl.: Ebben a videóban megtudod, hogy mi az a 3 gyümölcs amit enned kell a laposabb hasért, de elõtte had beszéljek neked arról, hogy mitõl nem fogsz fogyni....blablabla...és tudtad, hogy van 2 olyan gyakorlat, amit ha minden reggel megcsinálsz elkezd a szervezeted zsírt égetni? De elõtte akkor íme az a 3 gyümölcs:....

Ezzel a módszerrel elérheted, hogy megnézzék a videódat. Vagyis növekszik a videóval töltött idõ és így a videód népszerûsége is.


4. Növeld a követõid számát

Minden videód végén mond el, hogy ha hasznosnak találták a videódat, akkor most a képernyõn található linkre kattintva iratkozzanak fel a csatornádra, így semmirõl sem maradnak le.

A YouTube videódra pedig a szerkesztés részben egyszerûen tudsz tenni egy olyan linket, amire ha kattint a látogató feliratkozik a csatornádra. Triviális dolognak tûnhet, mégis nagyon kevesen használják. Pedig minél több követõd van, annál jobb helyrõl indulnak a videóid és annál több emberhez jutsz el.

Ráadásul minden új videó feltöltésével a YouTube értesíti a felhasználóidat, akik azonnal megnézik a videót. Ezzel növelik a videó nézettségét, a videó nézéssel töltött idõt vagyis értékesebbé teszik az új videódat. Így válik értékesebbé a csatornád és kap egyre nagyobb nézettséget minden videót.


Ha neked is vannak tippjeid vagy trükkjeid, akkor oszd meg kommentben,


Photo by rawpixel on Unsplash
A 4+4 tipp forrása: http://www.domainflotta.hu/tarhely/8-trukk-youtube-video

Megjegyzések