4 tipp a jobb Youtube videókért



Bár az itt leírt eszközök tudományosan nem bizonyítottak, a mai social media algoritmusok mellett akár ilyen apró dolgoknak is lehet szerepük 1-1 videó sikerében. Ezeket hoztuk el nektek ma!

1. Videó fájl neve

Nézd meg, hogy a hasonló témájú videók közül az elsõ 3-4 milyen címet adott a videónak. Ez jó kiindulási alap, mert ezek szerint egy ilyen névvel nem tévedhetsz sokat.
Fontos, hogy már a videó fájl nevében is szerepeljen a számodra fontos kifejezés.

Pl.: instatippel.avi


2. Videó címe, leírása, címkék
Amikor videót keresnek az emberek, akkor kulcsszavakat használnak, mint a Google keresõnél. Ezért fontos, hogy ezeket a kulcsszavakat használd a videó nevében és leírásában.

A videó címe 70 karakter hosszú legyen. Fontos, hogy izgalmas legyen a cím, mert erre kattintanak az emberek, de a lehetõ leghamarabb tartalmazza a fontos kulcsszód.

Címkékbõl elég ha 10-30 darabot használsz. Itt használhatod a fontos kulcsszavaidat, illetve azoknak a videóknak a címkéjét, amik az elsõ találatok a számodra fontos kulcsszavakra.

Videó leírásánál az elsõ 2-3 bekezdés a legfontosabb, mivel ez jelenik meg a videó rövid leírásánál. Legyen benne a honlapod linkje és a fontos kulcsszavak. Lényeges, hogy ezek értelmes mondatok legyenek, amik felkeltik az érdeklõdést.


3. Videó átirat, Caption és Transcript
Érdemes szöveges videókat használnod és ebben az esetben nagy elõnyt jelent számodra, ha a videón elhangzó szöveges részt feltöltöd, mint átiratot a YouTube -ra. Így a YouTube pontosan tudni fogja, hogy mirõl szól a videód és így még elõrébb kerülsz a találati listán.

Külön elõnye az átiratnak, hogy a süket felhasználók is megértik a videód üzenetét.

Ha nincs idõd átiratot készíteni a videón elhangzó szövegrõl, akkor bízd meg ezzel a Gepelek.hu oldalt, akik hallás utáni szövegírást vállalnak perc alapon. Így a kész fájlt csak fel kell töltened a videó kezelõ felületén és akár még a honlapodra is kirakhatod, mint cikket.


4. Videó nézettség, kedvelés, hozzászólás
A videók ma már ugyan olyan elbírálás alá esnek, mint a honlapok. Azt vizsgálja az algoritmus, hogy milyen a visszafordulási arány. Vagyis mennyi ember zárja be a videódat a megnyitás után. Ha magas, akkor a videód nem jó és ezért hátrébb lesz sorolva. Ha sokan nézik meg és sok idõt töltenek el a videó nézésével, akkor egyre értékesebb lesz és így egyre több emberhez jut el.

A videók kommentelése és értékelése nagyon keveset számít ebben a képletben, így teljesen felesleges idõt vagy pénzt áldoznod arra, hogy ezeket az adatokat mesterségesen feljavítsd.


A második részhez klikkelj IDE.


Esetleg neked is vannak tippjeid ezek mellé?
Mondd el nekünk kommentbe, vagy itt a csoportban.


Photo by Rachit Tank on Unsplash

Megjegyzések