9+1 fotós csoportban előforduló kommentelő


Összegyűjtöttem nektek a facebookos fotós csoportokban tevékenykedő arcokat kategóriákba. Te melyik vagy, vagy melyikkel találkoztál? Írd meg kommentben! Ha pedig valamilyen fajta kimaradt, azt se tartsd magadban!


1. A csendes gyilkos


Soha nem látod, csendben van. Nem kommentel, csak néha dob egy VICCES emojit a képedre, vagy épp arra a kommentre aki beoltotta a fotód.

2. A kritikus


Természetesen szar a fotó, de nem kell aggódni a kritikus leírja neked mi a rossz benne elejétől a végéig. Rendszerint 40+-os otthon ülő kisnyugdíjjas, de akad fiatalabb egyed is.

3. Túl okos modell


Modell, vagy sminkes, vagy fodrász, a lényeg hogy jobban ért a fényképezés művészetéhez mint te magad, és nem is tartja magában.

4. Önkéntes retusőr


Szerinte itt, meg ott, meg amott, nem is olyan jó a fotód, így önként csinál neked egy editet arról hogy mit is gondol róla. Lehet hogy órák mennek rá a rossz minőségű facebookról leszedett JPEG kép editálására, de leglább megmutatta! ...és hogy volt-e értelme? Gyakorlásnak biztos!

5. A celeb fotós


Tök mindegy mit rak fel, hisz ismerjük! MENT A LÁJK HAVER!
A fotós akit mindenki ismer, így bármit feltölthet, garantált a siker.

6. Nekem tetszik!


Mindig van egy kommentelő aki a lehető leg-elfuseráltabb kép alatt megjelenő kritikák alá bekommenteli hogy "Nekem tetszik így is!".
Ennek a csoportnak valószínűleg nincs szépérzéke, vagy csak nem vették fel a szemüvegüket a kommentelés előtt.

7. A Pinterest arc avagy kontrollcé kontrollvé


Minden ötlete a Pinterestről van, ez messziről lerí, viszont ha rákérdezel akkor természetesen azt fogja mondani hogy saját ötlet.

8. A tudakozó


Ehhez sok mindent nem is kell hozzáfűznöm, gyakori kommentek tőle, pontosan idézve:

  • Ez hol???
  • OBI?
  • Exif?
  • Ezt mivel csináltad??

9. De megraknám (a modellt)!


Portréfotósok gyakran találkoznak a jelenséggel, bár egyre inkább szűrik őket szerencsére, de azért néha fellelhető 1-1 példány. Olyan kommenteket hagynak maguk után mint az "Engem a száma érdekelne.." vagy az "Ó de kár hogy van rajta ruha". - elnézést ha nem pontosan idézek.

+1 a troll


Ezt magyarázni sem kell. Néha egy kitiltás a jutalma, de teljesen megéri olykor olykor kockáztatni.



Ha tetszett mutasd meg másoknak is, ha pedig valami kimaradt, mondd el nekünk kommentben!
Ha pedig még több ilyet olvasnál KLIKKELJ IDE!





Photo by Rob Hampson on Unsplash





Megjegyzések