Megszűnik a Youtube?


Rengeteg hír, cikk, és pletyka röppent fel az elmúlt időszakban a Youtube európai megszűnése kapcsán.
A videómegosztó vezérigazgatója most egy blogbejegyzésében arról ír, hogy az EU-s szerzői jogi tervezetet az olyan platformokon, mint a YouTube egész egyszerűen lehetetlen betartani. - írta a HVG


A videómegosztóra percenként 400 órányi tartalmat töltenek fel a felhasználók, ezt a mennyiséget lehetetlen a platform számára azonnal és hatékonyan ellenőrizni.
Közben olyan pletykák is felröppentek hogy minden 1 millió feliratkozó szám alatti youtuber törölve lesz.
Ez erősen fenyegetné hazánk youtubereit is.

De olyan pletykák is felröppentek hogy csak a videók lesznek nem elérhetőek az EU területén.

Wojcicki szerint, ha az irányelvből törvény lesz, könnyen lehet, hogy az EU-ban nem lesznek elérhetők azok a videók, amelyeket csak az elmúlt hónapban mintegy 90 milliárd alkalommal néztek meg az unió területéről a felhasználók. A jog a világ minden csatornájára kiterjed majd, köztük arra a 35 millióra is, amit az EU területén regisztráltak – amelyek közül sok nyelvoktatással, tudományos ismeretterjesztéssel vagy zenével foglalkozik.

A cikket frissítettük egy videóval ahol egy csoporttag összefoglalja szóban is a dolgot:


...plusz az egyik csoporttag kommentjét is mutatjuk nektek:

Egyszer már sikerült leverni az EU 13. cikkelyét, most is sikerülni fog... Tudtommal a YouTube csapata fellebbezést indított az ügyben, (erről több külföldi videós készített videót) és állításuk szerint ha "Európa elvesztené a jogát attól hogy megtekinthesse a népszerű videókat, a kalózkodás mint tevékenység nem ismerne többé határokat" valamint "Az hogy az EU lépéseket akar tenni olyan ügyben, amiben mi Amerikaiak nem tudtunk eddig semmit tenni abszurd és furcsa módon frusztráló részükről... A Google nem fogja úgysem annyiban hagyni, bár ez nekem mit sem számít..." - szóval ne bízzuk el magunkat annyira.
(Az idézetek Septiceye és Markiplier korábbi vlogjaiból valók)

Ti mit gondoltok erről? Írjátok meg kommetnben, vagy keresseték meg a legnagyobb YT közösséget és dobjatok egy posztot.


Megjegyzések